Актьори, певци и танцьори излизат на 10 април от 19:00 часа и на 13 май от 19.30 часа съответно на сцените на Драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич и Фестивален и конгресен център във Варна. Поводът е премиерата на мюзикъла „Кастинг”

На премиерата в Добрич се очаква да присъстват зам.-министърът на културата Румен Димитров и депутатите Валери Симеонов и Йордан Апостолов.

Режисьор и автор на либретото в „Кастинг“ е Петър Радевски. В ролите ще видим актьорите, които добре познаваме от „Гераците“, „Зобра Гъркът“ и „Преспанските камбани“ – Стефан Сърчаджиев, Татяна Христова и Красимир Демиров, както и младите певци Филип Филчев и Елеонора Иванова – възпитаници на музикалния педагог Елена Карабельова. Специалното участие е на танцьорите от балет „Алексия” с хореограф Севдалина Мавродиева. Оригиналните мултимедия и сценични ефекти са дело на Краси Янев.

Спектакълът се подготвя от една година. В него ще звучат хитове на Майкъл Джаксън, оркестрирани и аранжирани специално за спектакъла и със съответните авторски права.

„Кастинг“ разказва за стремежа и амбицията на младите хора да подредят собствения си живот, борбата им да се докажат в търсенето на по- добър свят.

„Светът за човека е такъв, какъвто си го е заслужил!“