На нестихващ зрителски интерес се радва звездната суперкомедия на Теди Москов в морската столица.

Поради тази причина организаторите от Арена на смеха „Българан“ се принудиха да обявят извънредна дата във Варна.

„Редки тъпанари“ ще се играе на 27 февруари от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Един билет за двама може да бъде закупен от билетната каса на театър „Българан“.

РЕДКИ ТЪПАНАРИ – криминална комедия, по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители”
Режисьор: Теди Москов, Сценограф: Виолета Радкова, Музика: Пламен Мирчев – Мирона

С участието на: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Александър Сано, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Ивайло Спасимиров, Александър Узунов.

Спектакълът, „Редки тъпънари“ е театрална версия на филма на Марио Моничети „Неизвестни извършители“. Съжетът е силно комедиен и разклива трогателните опити от група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им.

Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си.

 

Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме.
Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.

Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история. Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по-лоши от тях.

Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора.

Между Италия през 50-те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост.

Теди Москов

КЛИКНИ ТУК ЗА ЦЯЛАТА ПРОГРАМА И ВАЛИДНИ ПРОМОЦИИ