Каракачанов

Това не е новина. Това е слух. Не сме преговаряли на тема постове. Конкретен разговор колко министерства ще имат „Патриотите“ и кои да бъдат те, не сме водили“, така коментира информациите, че ще става министър пред „Нова телевизия“ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на „Обединените патриоти“.

Той припомни, че през 2005 г. е отказал министерски пост, защото в правителството е участвало ДПС.

„И двете страни направиха компромис. ГЕРБ беше категорично против, а ние искахме 300 лв. минимална пенсия. И двете страни се съгласихме да се увеличи на 180 лв. от 1 юли, а от 1 октомври минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане 200 лв. Средствата за това увеличение ще дойдат от бюджета или около 700 милиона лева. Има много учители, които получават по 160 лева. Тези хора са ощетени от системата“, каза още Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и темата за гласуването в чужбина.

„Искаме да се забрани гласуването на българи в чужбина. В страните-членки да се отвори секция, където да се подадат молби от повече от 40 души, а в страните извън Европейския съюз гласуването да се извършва само в българските дипломатически представителства“, заяви още Каракачанов.

  Красимир Каракачанов: Процесите, които се случват в Турция и Близкия Изток допълнително ще генерират проблеми в България

Сред приоритетите на новото правителство също така са въвеждане на военно обучение в училищата, както и обсъждане за връщането на наборната военна служба, но това обаче няма как да се случи в рамките на 5-6 месеца, добави Красимир Каракачанов.