Известни варненски заведения за хранене и нощни клубове са в списъка с търговски обекти, подлежащи на запечатване от НАП-Варна. Това показа справка на Moreto.net с данни, публикувани в сайта на Агенцията.

Сред дискотеките, които могат да хлопнат врати за известно време, са такива на бул. „Чаталджа“, ул. „Студентска“, до Образцов дом и други. Между прегрешилите близо сто обекта в морската столица с неиздаване на касов бон или липса на касов апарат попадат и редица от познати заведения за хранене в града. В черния списък с нередовните ресторанти влизат такива по Крайбрежната алея, в големите търговски центрове и на други места из морската столица.

Между имената на заведенията се виждат такива като бистро „Ола“ в Гранд Мол, р-т „Старата къща“, китайските ресторанти „Чжоу“ и „Щастлив век“, Китайска стена,р-т При дядо Никола, „Мидена къща“ и Кръчмата бийч на Крайбрежна алея, The Martini- Food & Cocktails, ретро Клуб, Плаза клуб, Cherry – Food with Mood, Винтидж 33, Викинг, бар Госип, Калимански хан, механа „Сръбска скара, Ресторант Rosstel“ и много други. Прави впечатление, че някои от посочените обекти не функционират от няколко месеца.

Измежду обектите, подлежащи на запечатване, са още рибни магазини, дентален кабинет, сервиз за автогуми, фризьорски и козметичен салон, магазини за хранителни стоки, парфюмерия, детски играчки, обувки, злато и други.

Запечатването на обект може да бъде приложено за срок до 30 дни. Не винаги се стига до ефективно затваряне, защото заповедите се обжалват и се стига до съдебни решения.