Извънредно: Цветан Василев, КТБ и законът „Магнитски“

В ефира на Би Ай Ти се излъчи извънредно издание на „Честно казано“ – „Да плачем или да се смеем?“, с участието на Люба Кулезич, Сашо Диков, Ралица Василева и експертни коментатори.

Причината е серията от атаки срещу телевизията от страна на медиите, собственост на Делян Пеевски. Информационна агенция БЛИЦ излезе със серия от лъжливи новини, че Би Ай Ти е фалирала, финансира се от екс-банкера Цветан Василев, ще бъде слята с телевизия БТВ и лицензът й ще бъде отнет. Лавината от нападки към Би Ай Ти стана след интервюто на Ралица Василева с  Джоузеф Аугустин – американския адвокат на бившия банкер, което разтърси държавата, както и професионалните стандарти в журналистиката.

Възможността за закрила от глобалния закон „Магнитски“ и процедурата по прилагането му, разясни адвокат Александър Пелев.

В извънредното издание на „Честно казано“ се включи разследващият журналист и собственик на „Биволъ“ – Асен Йорданов. Той коментира ,че институционалната реакция у нас е показала огромна паника сред управляващите.

  Страната на неограничената корупция

Водещата на новините на Би Ай Ти Петя Кертикова представи хронология на новината за Цветан Василев, а Ралица Василева направи ретроспекция на деня, в който е взела интервю от Джоузеф Аугустин.

Бившият посланик на България в Русия – Илиян Василев, направи свой прочит на изказванията на американския посланик у нас Ерик Рубин. Ще има ли санкции за депутата Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров и може ли казусът КТБ да окаже ефект в отношенията между САЩ и Русия, вижте в коментара на дипломата.

Люба Кулезич направи интервю с Недялко Недялков, собственик на информационна агенция ПИК. Той заяви своята гледна точка по казуса, коментира връзката си с Делян Пеевски и защо напада Би Ай Ти чрез своята медия.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

2 коментара

  1. Елена Reply

    Ех, Кулезич и Диков много набързо забравиха как се караха махленски и как Диков й викаше лифтинг. Какво ли не правят от хората мръсните пари на един крадец. Сега и двамата си получават хонорарчетата от Сърбия и обясняват колко е невинен Цветан Василев. Направо сутрин му врътват по една св**ка и така идват на работа. Толкова ниско падение.

  2. Иван Reply

    Василев лъже та се къса. Този човек би казал и направил всичко, за да отърве панделата. Има и достатъчно пари да си купи гласове и на други, които да лъжат за него.

Вашият коментар