Извънредно: Цветан Василев, КТБ и законът „Магнитски“

В ефира на Би Ай Ти се излъчи извънредно издание на „Честно казано“ – „Да плачем или да се смеем?“, с участието на Люба Кулезич, Сашо Диков, Ралица Василева и експертни коментатори.

Причината е серията от атаки срещу телевизията от страна на медиите, собственост на Делян Пеевски. Информационна агенция БЛИЦ излезе със серия от лъжливи новини, че Би Ай Ти е фалирала, финансира се от екс-банкера Цветан Василев, ще бъде слята с телевизия БТВ и лицензът й ще бъде отнет. Лавината от нападки към Би Ай Ти стана след интервюто на Ралица Василева с  Джоузеф Аугустин – американския адвокат на бившия банкер, което разтърси държавата, както и професионалните стандарти в журналистиката.

Възможността за закрила от глобалния закон „Магнитски“ и процедурата по прилагането му, разясни адвокат Александър Пелев.

В извънредното издание на „Честно казано“ се включи разследващият журналист и собственик на „Биволъ“ – Асен Йорданов. Той коментира ,че институционалната реакция у нас е показала огромна паника сред управляващите.

  Сотир Цацаров призовава парламента да го повика на изслушване за КТБ

Водещата на новините на Би Ай Ти Петя Кертикова представи хронология на новината за Цветан Василев, а Ралица Василева направи ретроспекция на деня, в който е взела интервю от Джоузеф Аугустин.

Бившият посланик на България в Русия – Илиян Василев, направи свой прочит на изказванията на американския посланик у нас Ерик Рубин. Ще има ли санкции за депутата Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров и може ли казусът КТБ да окаже ефект в отношенията между САЩ и Русия, вижте в коментара на дипломата.

Люба Кулезич направи интервю с Недялко Недялков, собственик на информационна агенция ПИК. Той заяви своята гледна точка по казуса, коментира връзката си с Делян Пеевски и защо напада Би Ай Ти чрез своята медия.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

2 коментара

  1. Елена Reply

    Ех, Кулезич и Диков много набързо забравиха как се караха махленски и как Диков й викаше лифтинг. Какво ли не правят от хората мръсните пари на един крадец. Сега и двамата си получават хонорарчетата от Сърбия и обясняват колко е невинен Цветан Василев. Направо сутрин му врътват по една св**ка и така идват на работа. Толкова ниско падение.

  2. Иван Reply

    Василев лъже та се къса. Този човек би казал и направил всичко, за да отърве панделата. Има и достатъчно пари да си купи гласове и на други, които да лъжат за него.

Вашият коментар