Tуристи си разменят бележка цял ден, за да използват чадър и шезлонг

Tуристи си разменят една и съща касова бележка цял ден, за да използват съоръженията безплатно. Въпреки че и тази година голяма част от плажовете по Южното Черноморие са с намалени цени на сянката, някои туристи опитват да ги ползват безплатно. Един от случаите е от плажа Крайморие, а спасител става свидетел на случката.

"Там на втория ли беше, третия шезлонг дойде една жена, някъде към 16.30 ч. 17.00 ч. горе-долу и легна. Дойде момчето, което събира таксите за шезлонгите. Тръгна да си говори с нея нещо, повдигнаха си тон, смисъл започна тя нещо да му обяснява, започна да вика повечко, след това дойде другият касиер, пак нещо не се разбраха, в крайна сметка дойде и концесионерът", разказа спасителят Димитър Калинов.

Оказало се, че жената използва касова бележка от преди 8 часа. Преди това обаче не е била на плажа, пише БНТ. Обяснила, че неин познат ѝ я дал, след като си тръгнал от ивицата, пише БНТ.

"Ако установим, че човекът ползва чужда бележка, просто го помолваме или да заплати, или да напусна тази платена услуга, която е заел неправомерно", обясни концесионерът Николай Димитров.
Стопаните на плажове признават, че трудно може да се контролира порочната практика. Разчитат най-вече на своите служители да наблюдават по-изкъсо летовниците, но и на съвестта на самите плажуващи.

Една и съща бележка може да се ползва само когато решим сутрин да отидем на плаж, да си тръгнем и да се върнем отново следобед, но в рамките на един и същи ден. Остава обаче неясно как туристите могат да докажат, че именно те са заплатили касовата бележка, а не е поделена с други. Така на практика отново може да възникне спор, а последната дума има касиера.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар