Стефан Янев загатна за "интересни развития" в следващите дни

Квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени едва след като се види тяхната работа

Това коментира служебният премиер Стефан Янев при посещение на родното му село Поповица, където ще се проведе среща с Националното сдружение на кметовете на кметства, предаде NOVA

Кметовете на малките населени места имат един основен проблем. Tова валидно е и кметовете на общини. Става дума за самофинансирането. По думите му идеята е местните данъци да отиват за нуждите на местното население, за инфраструктура и проекти. Кметовете на кметства са силно зависими от централизирания бюджет, както и от общинските съвети и кметовете на общини, смята Янев.

Янев уточни, че служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като то е безпартийно.

9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини.

Той загатна, че в следващите дни ще има „интересни развития“ и посочи, че квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени едва след като се види тяхната работа.

Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар