От партията на Слави посякоха мераците на БСП за коалиция

"Държим на думата си. От БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим". Това заяви Тошко Йорданов, сценарист и кандидат за депутат, цитиран от "Сега".  

Два дни след края на вота повечето формации, които влизат в новия парламент, тръгнаха да се надпреварват да ухажват партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". БСП дори обяви, че в името на изгонването на ГЕРБ и Бойко Борисов от власт, е склонна да подкрепи кабинет на "Има такъв народ".

Йорданов допълни лаконично, че очакват окончателните резултати от парламентарния вот, след това трябва да се свика Народното събрание и прочие. Ще вървим по стъпките, които са регламентирани, допълни той. И отново потвърди думите си от изборната нощ - без пазарлъци и коалиции с ГЕРБ и ДПС. Всъщност от "Има такъв народ" оставят отворени за разговори за бъдещо управление единствено към "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".

Припомняме, че по-рано сутринта зам.-шеф на парламентарната група на БСП Христо Проданов заговори за подкрепа от страна на Столетницата към кабинет, съставен от "Има такъв народ" в коалиция с "Изправи се! Мутри вън" и "Демократична България. А след това на извънреден брифинг Корнелия Нинова поиска подкрепа от Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова срещу ГЕРБ.

marica.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар