Според него изграждането на магистрала до Варна е изключително важен проект

„Резултатът и в града и в областта ни е изключително висок. Нашият основен опонент е ниската активност на гласуващите. Убеден съм, че в неделя варненци ще гласуват за развитието на града”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Иван Портних, кандидат за кмет на Варна.

Той не коментира кой от останалите с двама кандидати – Костадин Костадинов или Анелия Клисарова иска да се съревновава на балотажа. „Ние не сме в кампания от нито един месец. Ние сме в кампания във всеки един от дните на тези 4 години, с постоянната работа на терен, с желание да се изведе Варна от „аварийната” лента в „скоростната””, коментира Портних.

По думите му трябва да се запази ударното темпо, с което се и обновява и развива морската ни столица. Според него проблемът с автомобилите в Морската градина е в голяма степен решен.

Той определи изграждането на магистрала до Варна като изключително важен проект. „Безусловно една от най-важните ни задачи е промяната в икономическия профил на града ни. Автомагистралата ще ни даде възможност да развиваме много по-активно новата индустриална зона, която започнахме да строим с подкрепата от една страна на правителството. От друга страна на базата на нашите 6 университета ние вървим към привличането на компании от IT сектора, аутсорсинг компании”, каза още Иван Портних.