Десислава Иванчева

Истинският кмет не се крие в офиса си. Той не кметува, само заради облагите, които постът му осигурява. Истинският кмет е кмет, за да подкрепя народа си и за да застава до него по време на битка.

Кметът на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева излиза на протест днес от 18:30 часа. Той протестира, защото кварталът му иска да спре презастрояването, а общината е на друго мнение.

Жителите на „Младост“ пожелаха да свикат местен референдум. Миналата семица обаче общинските комисии отхвърлиха въпросите от допитването, с оправданието, че са незаконосъобразни. Така те отмениха провеждаенето на референдума.

В резултат на действията на столичния местен парламент, кметът Иванчева обяви, че ще съди общината и ще организира протести.

Все пак, от немай къде, софийският общински съвет заяви, че ако желаещите за референдума променят въпросите за допитването, той може и да се проведе. Гражданите и кметът на „Младост“ категорично отказаха да правят промени по тях. Дори и да ги променят, местният парламент има последната дума.

  Десислава Иванчева прави партия "Непослушните"

Дали референдумат категорично отпада в този му вид предстои да разберем в четвъртък, когато заседава столичният общински съвет.

Кметът на софийския квартал „Младост“ Десислава Иванчева би трябвало да служи за пример на стотици свои колеги, и най-вече на този от варненския район „Аспарухово“. Въпреки, че при сбора на сегашния човешки фактор в районната управа, това е по-скоро в сферата на фантастиката, за нас, жителите на „Аспарухово“ остава само надеждата. Но умната надежда. Понеже вълкът козината си мени, но нрава – не.