29-годишна жена, ползваща артистичния псевдоним Негзиа, е принудена да нощува по улиците и пейките на Париж в преследване на мечтата си да стане световноизвестен модел. Заради полуголите си фотосесии в родния ѝ Иран тя е обект на преследване от държавните власти, поради което взима тежкото решение да избяга и да потърси късмета си в Европа.

Нещата обаче не се оказват толкова лесни, колкото е очаквала при пристигането си във Франция. Въпреки че пребивава във френската столица от около девет месеца, едва през миналия юни тя се сдобива със статут на бежанец, което по думите ѝ обаче не променя абсолютно нищо откъм перспектива.

,,Досега всички са ме канили в къщите им, но в момента, в който откажа да си легна с тях, отново ме изритват на улицата. Един ден дори ми предложиха да стана проститутка, защото съм имала подходящия за тази работа вид“, разказва в интервю момичето, цитирано от „El Pais“.

Да се завърне обратно в Техерен е немислимо, споделя Негзиа, защото там я грозят 148 удара с камшик и “вероятно лишаване от свобода“ заради прекалено разкрепостените ѝснимки пред фотообектива.

Първоначално опитала да се реализира в Истанбул, но там обществото все още било твърде консервативно и всички я гледали с потрес в мига, в който тя решила да боядиса косата си в червено, като разкрива, че дори една жена я била ухапала.

По думите ѝ доста от модните агенции в Париж проявяват интерес към нея, но щом разберат, че е със статут на бежанец всичко пропада и тя отново е принудена да обикаля и спи из улиците.

,,Предложенията да стана проститутка или стриптизьорка са непрестанни и досега три пъти ми се е искало да се самоубия, просто да се хвърля под някой влак“, казва още тя.

В профила си в една от социлните мрежи Негзиа има близо 130 000 последователи и въпреки всичко тя е убедена, че иска да продължи да преследва мечтата си да стане модел във Франция.

,,Тялото си е мое, знам коя съм аз, знам как живея и ще правя с тялото си това, което аз пожелая да правя. Гордея се със себе си, защото се боря за това, което искам и не се продавам“, категорична е младата жена.

По информация на френските медии една малка модна агенция вече е проявила интерес да работи с нея, въпреки статута ѝ на бежанец.