Сензационната книга „Интервюта с Путин“ на Оливър Стоун беше най-търсеното заглавие на щанда на издателство „Милениум“ в първия ден на „Алея на книгата“ във Варна вчера.

„О! Вече сте я издали! Толкова скоро! Гледах филма по руска телевизия и много искам да прочета всичко“, удивляваха се читатели. Документалният том действително излезе на българския пазар светкавично – броени дни след премиерата на едноименната лента на големия режисьор, която се завъртя първо по две големи световни телевизии – американската „Шоутайм“ – дъщерна на CBS, и руската ОРТ. Книгата засега е издадена само в САЩ. „Милениум“ я тиражира преди да е публикувана в други европейски държави и дори в Русия! Заслугата е както на предприемчивия подход на водещото българско издателство, което винаги търси най-актуалните теми и заглавия на световния пазар, за да ги предложи на своите читатели, така и на усърдната работа на преводачката Татяна Чипева, справила се перфектно и за възможно най-кратък срок с проекта.

Томът е безценен и с това, че съдържа с 40% повече материал от телевизионния филм – включва абсолютно пълната стенограма на разговорите, в които Владимир Путин за пръв път отговаря на всякакви въпроси, без да са поставени каквито и да било условия за цензура.

  Акцията на ГДБОП във варненска Област продължава

Стоун без притеснение го пита за отношенията между Русия и САЩ, за обвиненията в намесата на руски хакери в последната предизборна кампания, за действията на Русия в Сирия и спрямо „Ислямска държава“, за конфликтите в Близкия изток, Кавказ, Украйна и Средна Азия, за разговорите му с Клинтън, Джордж Буш, Барак Обама и Тръмп, както и редица лични въпроси, които варират от навиците и предпочитанията му до най-интимни страни на живота му.

Книгата е с корична цена 18 лв., но на „Алея на книгата“ може да си я купите с намаление – за 16 лв. С отстъпки от цените от 20 до 70% се предлагат всички книги от каталога на „Милениум“, които ще намерите в шатра номер 10, всеки ден от 10 до 22 часа, в пешеходната зона на бул. „Сливница“.

Предложенията са безброй – детски заглавия, криминалета, трилъри, любовни романи, история, философия, документалистика, поезия, книги за здравето и здравословното хранене и живот, наръчници за билково лечение, любопитни езотерични книги и много други…

  Путин пред Стоун: Моята дума е достатъчна гаранция

pik.bg