ahchieva-mareshki

Знам как да се преборя с картелите и заедно можем да го направим, обясни бизнесменът

И разследващата журналистка Валя Ахчиева се включи в битката срещу картелите и монополите, водена в последните месеци от бизнесмена и общественик Веселин Марешки. Звездата на БНТ пристигна в родната си Варна за специално разследване по пътя на горивата и засне как бензиностанции на една и съща верига продават на различни цени в Морската столица, а в същото време – с над 20 стотинки по-скъпо в столицата и други градове.

В пространно интервю Веселин Марешки разясни на Ахчиева технологиите на формиране на цените на горивата и защо се получават фрапиращи разлики с крайните стойности между различни населени места, или различни периоди. Двамата се обединиха около становището, че всичко при формирането на цените е проста математика, в която няма как да бъдат допускани грешки, освен ако не е умишлено.

Г-н Марешки предостави на топжурналистката справка, от която се вижда, че цените на петрола на международните пазари през октомври миналата година и съотношението „долар-лев“ са били по-високи от днешните, но в същото време, в настоящия период цените на дребно са с до 30 стотинки по-евтини от тогава.

  Танева и Кралев участваха в церемонията по първа копка на залата на Станка Златева

„Няма да спра да се боря за правата на хората. Ако бях Президент щях ежедневно да посочвам тези, които ограбват българските граждани и ефективно да им се противопоставям. Призовавам и други обществени личности – спортисти, артисти, учени, синдикалисти, бизнесмени да прояват своята гражданска доблест и дълг, да намерят смелост и също да ме подкрепят в борбата с монополите и картелите“, коментира Веселин Марешки.

Цялото интервю с бизнесмена и общественик можете да гледате по БНТ в предаването на Валя Ахчиева „Открито“.

Напомняме, че ГРАО към този момент обработва допълнителните подписи за инициираната от Веселин Марешки подписка за Референдум 2016 с основен въпрос, именно касаещ цената на горивата и въвеждането на регулация при формирането й.

Източник: ovarna

Untitledммм