ahchieva-mareshki

Знам как да се преборя с картелите и заедно можем да го направим, обясни бизнесменът

И разследващата журналистка Валя Ахчиева се включи в битката срещу картелите и монополите, водена в последните месеци от бизнесмена и общественик Веселин Марешки. Звездата на БНТ пристигна в родната си Варна за специално разследване по пътя на горивата и засне как бензиностанции на една и съща верига продават на различни цени в Морската столица, а в същото време – с над 20 стотинки по-скъпо в столицата и други градове.

В пространно интервю Веселин Марешки разясни на Ахчиева технологиите на формиране на цените на горивата и защо се получават фрапиращи разлики с крайните стойности между различни населени места, или различни периоди. Двамата се обединиха около становището, че всичко при формирането на цените е проста математика, в която няма как да бъдат допускани грешки, освен ако не е умишлено.

Г-н Марешки предостави на топжурналистката справка, от която се вижда, че цените на петрола на международните пазари през октомври миналата година и съотношението „долар-лев“ са били по-високи от днешните, но в същото време, в настоящия период цените на дребно са с до 30 стотинки по-евтини от тогава.

  Веселин Марешки подкрепи инициативата на австрийския канцлер за отмяна на 1000 регулации в ЕС

„Няма да спра да се боря за правата на хората. Ако бях Президент щях ежедневно да посочвам тези, които ограбват българските граждани и ефективно да им се противопоставям. Призовавам и други обществени личности – спортисти, артисти, учени, синдикалисти, бизнесмени да прояват своята гражданска доблест и дълг, да намерят смелост и също да ме подкрепят в борбата с монополите и картелите“, коментира Веселин Марешки.

Цялото интервю с бизнесмена и общественик можете да гледате по БНТ в предаването на Валя Ахчиева „Открито“.

Напомняме, че ГРАО към този момент обработва допълнителните подписи за инициираната от Веселин Марешки подписка за Референдум 2016 с основен въпрос, именно касаещ цената на горивата и въвеждането на регулация при формирането й.

Източник: ovarna

Untitledммм