Затвор

Престъпниците на бъдещето ще са в затвора само за минути или часове, но ще им се струва цяла вечност и няма повече да престъпват закона.

Хапче може да превърне живота на затворниците в ад. Те ще стоят в затвора само няколко минути или часове, а ще си мислят, че са зад решетките около 1000 години.

Американски изследователи под ръководството на проф. Ребека Роуч разработват метод за манипулиране на мозъка така, че на човек да му се обърка реалната представа за време, съобщава esoreiter.ru, пише Дунав мост.

Единият начин за изкривяване на представата за време е чрез използване на химическо вещество, а вторият е с помощта на компютър с цел да се ускори работата на мозъка.

Според учените, ако се забърза мозъчната дейност трилион пъти, след половин час, прекаран зад решетките, престъпниците ще имат чувството, че са минали хиляда години. Това щяло да ги промени и те никога повече нямало да престъпват закона. От друга страна така ще се спестят пари на данъкоплатците, тъй като престъпниците ще стоят малко време зад решетките и държавата няма да плаща пари за издръжката им.

  Филм! Ангел Генчев - спортист номер 1 на планетата и изявен престъпник