марихуана

Организаторите на „марша“ искат легализацията на марихуаната за медицински цели и промишленото й отглеждане.

Марш и митинг под надслов „Свобода за конопа“ организират четири неправителствени организации на 24 април, Цветница, пред Съдебната палата в София.

„Дойде време да покажем колко много хора в България желаят държавата да промени отношението си към растението коноп“, пишат организаторите на страницата си във Фейсбук.

Техните искания са да се разреши употребата на коноп за медицински цели, да се декриминализира(да не се преследва) притежанието и култивирането на коноп за лична употреба и да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп (Семе, влакна, дървесина, цветна и листна маса, био-маса и корени.

Не желаем повече хората да гаснат в адски мъки и болежки, защото държавата им отказва лечението, което може да ги избави от тях.
Не желаем повече хора да гаснат по затворите за по една цигара трева.
Не желаем държавата да спира най-бързо развиващия се бизнес в света. Бизнес, в който България е била регионален лидер преди само 100 години, пишат организаторите на протеста. Сред тях са Пациентско сдружение „Рестарт“, Декриминализаия на марихуаната (Промена), Либерти 420 и Българска асоциация за индустриален коноп.

  Младеж от Добрич, разследван за наркопрестъпление поиска по-лека мярка за неотклонение. И втората съдебна инстанция му отказа.

Досега на фейсбук страницата на протеста желание да присъстват са заявили 812 души.

Източник: nbox.bg