c499e4794af84728904dc34a02d8253f

Бесни шофьори блокираха път, тирове се въртят по ледовете.

Изнервени шофьори блокираха пътя между Мездра и Ботевград, научихме от tribali.info.

На баира при Новачене два тира са се завъртели и това затруднява нормалното минаване в двете посоки. Автомобилите, които идват от Враца и Видин, минават спокойно към София, но идващите от столицата чакат на дълга опашка, която вече е няколко километра.

На проблемния участък вече пристигна полицейски патрул, който да регулира движението, но преди това бесни шофьори спряха в насрещната лента, за да не могат да минават и тези, които пътуват към София. На практика около 20 минути движението и в двете посоки беше блокирано.

Полицията започна да пропуска през определен интервал автомобили в свободното платно, а скоро се очаква и тежка техника, която да изтегли камионите. Всяка зима в този участък стават инциденти с ТИР-ове, които се движат с летни гуми или пък заради непочистения сняг.

Ситуацията за пътуващите днес става още по-тежка, тъй като се очаква засилен трафик на изхода на курортите и на входа на големите градове. Има сигнали за непочистената магистрала „Тракия“. Как протича вашето пътуване?