Легендата на Левски Георги Иванов проведе открита тренировка с млади футболисти в София. Гонзо бе специален гост на академия „РД Спорт“ в Студентски град, влизайки в ролята на треньор на децата (родени 2005 година). Голмайстор №1 във вечното дерби взе участие и в двустранната игра между малчуганите, давайки им ценни съвети по време на мача.

„Обадиха ми се треньорът и човекът, който помага тук за децата, това е добра инициатива, за да станат добри спортисти. Пожелавам им да ме надминат, най-важното е постоянството, да тренират, да обръщат внимание на училището, футболистът стана динамичен и трябва да взимат добри решения. Напълнихме се с доста чужденци, в България обаче има школи, които се развиват добре. Ако обърнем внимание на подрастващите, ще се развиваме добре”, коментира преди тренировката Георги Иванов пред „Гонг“.

Академия „РД Спорт“ е една от най-бързо развиващите се футболни школи в София. На разположение на децата са три прекрасни терена и чисто нови съблекални. Родените през 2005 година момчета заемат второто място в класирането във втора подгрупа на Зона София. Наставникът им Александър Капитански бе поканил легендарният голмайстор на Левски за последната тренировка преди мача от 12-ия кърг – срещу Ферион. След заниманието Гонзо не отказа индивидуална снимка на нито едно от момчетата.

„Това е хубава инициатива. Трябва да има постоянство и да тренират, да обръщат внимание на училището. Ако не си достатъчно добър, няма как да играеш. Футболът се превърна в много динамична игра. Посъветвах децата да обичат футбол и да тренират, за да постигнат успехи, когато пораснат. Трябва да се обърне внимание на школите. Ако обърнем внимание на подрастващото поколение, имаме добро бъдеще във футбола. Трябва да помагаме на младите“, завърши Георги Иванов.