Мариус Куркински ще гостува отново във Варна. Комедийният моноспектакъл се казва „Черното пиле“ и ще бъде представен в зала 1 на Фестивален и конгресен център извънредно на 13 май от 19.30 часа. Причината е изключително големия зрителски интерес.

Билетите са в продажба на билетен център ФКЦ а промо билети с цени от 10.00 и 15.00 лв. или един билет за двама от редовните цени могат да бъдат закупени от билетен център на театър „Българан“.

Спектакълът “ЧЕРНОТО ПИЛЕ” обединява три великолепни разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле”.

Изключително въздействащ и близък до сърцето, спектакълът е изпипан до последния детайл – минималистичен декор, изящна музика и осветление. Присъствието на Мариус Куркински е впечатляващо и неповторимо!

От самото начало той “хваща” здраво публиката и я повежда “на дълбоко”, като не спира да я вълнува. В “ЧЕРНОТО ПИЛЕ” актьорът продължава да се занимава с душевността на българина – с неговата сила и желание да осъзнава, да се развива, да се преборва. Усеща се и огромното уважение на актьора към автора, и огромната му любов и симпатия към пъстрата душевност на българина.

Автор на заглавната снимка: Антон Димов