При съкратено съдебно следствие, днес Варненският районен съд наложи на 34-годишния Янчо Янчев наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода и глоба 2000 лева.

Наказанието за извършеното престъпление е за жестоко умъртвяване на котка.

Янчев отива в затвора за това, че на 14 октомври 2014 година на ул. „Хайдут Сидер“ във Варна, в следобедните часове няколко пъти блъснал в асфалта и мачкал с крак, докато не убил котка.

По-късно друг човек забелязал убитото животно. При преглед на охранителни камери той разбрал за безсмислената жестокост и изпратил записите на електронната поща на предаването „Господари на ефира“.

По излъчен впоследствие видеоматериал и кадри в предаването, граждани разпознали извършителя и сигнализирали на телефон 112.

Подсъдимият призна вината си и изрази съжаление за стореното. Деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост.

34-годишният Янчев е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.