Отрязано дърво

Община Варна е получила сигнал за това, че на 1 април около 15 часа  двама души отрязват вековно дърво зад поставените строителни огради около доскоро издигащата се Розова къща.

След  получаване на сигнала Общината е извършила незабавна проверка. На място са отишли главен инспектор „Екологичен контрол“ и старши експерт „Озеленяване“. Те са констатирали, че отрязаното дърво е липа с диаметър на ствола 60-70 сантиметра и височина на ствола около 3,5 метра. При извършване на проверката не е представено разрешение за отсичане на дървото. Експертите към Община Варна са съставили констативен протокол с № 269/03.04.2017 г., копие от който е връчен на техническия ръководител на строителния обект. На управителя на строителната фирма е съставен акт за установяване на административно нарушение с №9519/03.04.2017 г. Предвидената глоба за отсичане на дървесна растителност без разрешение от Кмета на Община Варна е от 50 до 500 лева.

Отрязано дърво

На първи април, в събота, двамата резачи слизат крадешком от сребриста „Шкода“ тип комби. Те влизат зад строителните заграждения и без да губят време слагат край на вековното съществуване на дървото. Неговият другар-столетник, който се намира до него, остава неизрязан, тъй като се намира точно между двата поставени там строителни фургона.

  Близо 13 кубика дърва, резачка и каруца са задържали служителите на СИДП за седмица

Днес само деънрът напомня за доскорошното съществуване на дървото.

СПЪТНИК припомня, че на този адрес до скоро се намираше архитектурният уникат „Розовата къща“

Розовата къща

Царе на разсипията!

Тя бе съборена от багер, без знанието на главния архитект на Варна Виктор Бузев. Дали някой ще понесе отговорност за това отвратително действие? За момента получаваме единствено мълчание по въпроса.

Розовата къща

Уникалната Розова къща във Варна