Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов, който бе избран за Треньор №1 на годината, чистосърдечно призна, че този факт не говори добре за българския спорт. Гибона изпревари Ина Ананиева и Станимир Стоилов в допитването, в което се включиха 158 действащи спортни журналисти от общо 59 електронни и печатни медии.

„Всички други кандидати заслужаваха тази награда. Положили са не по-малко усилия“, каза Гибона.

„Колективните спортове дават по-особен заряд на нацията. Другата причина е, че Европейското беше близко до края на годината и повече с това го свървам. В едни по-отминали времена щеше да ми е раничко да ставам Треньор на годината, конкуренцията щеше да е с олимпийски, световни шампиони, не говори добре за българския спорт“, сподели Константинов.

„Тежи, особено на едно Европейско усетих как погледите на всички са насочени към отбора, как всички очакват добър резултат. Това тежи и на състезателите. Много им е трудно в такива момента да дадат максимума от себе си. Това е разлика на големите отбори със средняците“, каза още селекционерът на „трикольорите“.

„Това беше един правилен жест, те направиха по-предно класиране от волейбола“, коментира Константинов решението на волейболистите да предоставят наградата за Отбор на годината на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика.