Блиц СПОРТ

Блиц СПОРТ

Наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо разкритикува представянето на играчите си преди почивката в мача с Левски. Варненци паднаха с 0:1, а победното попадение за „сините“ падна именно в тази част.

„През първото полувреме влязохме тежко, не можахме да задържаме топката напред и това направи голям натиска върху отбраната ни. През второто полувреме нещата се смениха, ние имахме преимущество, но в крайна сметка загубихме. Съжаляваме всички за това, особено по начина, по който се разви двубоят.“

„Агресията идва от хората в предни позиции, а другите да скъсяват дистанцията от останалите, но това не се получи. Така бяхме във всяка една ситуация догонващи, но в крайна сметка Левски е добър отбор с играчи, които предварително знаят какво искат да направят“, заяви Иванов пред камерата на „Диема“.

Треньорът на „моряците“ се оплака, че групата му е малка, но въпреки това ще опита да се пребори за квота в Лига Европа. Но за следващия мач с ЦСКА губи заради наказания Михаил Венков и Ондрей Сукуп.

„Предвид това, че нямахме скорост в атаката, след влизането на смените на почивката имахме ситуации в наказателното поле, които можехме да решим. Мислим за следващия мач, в който искаме да направим нещо, но имаме двама наказани. Групата ни е малка, но ще се опитаме до края да го гоним.“

„Ще се опитаме до края, имаме контузени и наказани. Напуснаха ни много класни играчи, затова имаме затруднения в атака. В последните 30 метра на терена хората не могат да оправдаят очакванията. Не можем да пробиваме по фланговете и така става трудно за целия отбор“, заяви Гонзо и говори за интегрирането на младите момчета в състава.

„Ако обърнете внимание, доста млади момчета направиха дебют в последните шест месеца. Те имат бъдеще, но на този етап не могат да дадат разликата с другите отбори. Младежите сега се включиха добре, надявам се следващия сезон да са по-силни и основни играчи“, сподели Иванов и накрая говори за конкуренцията за квота в Европа.

„Конкуренцията за Европа не мога да я коментирам. За мен е важно нашият отбор да направи така, че да се класира за Лига Европа. До края ще се борим с Дунав и Локомотив Пловдив за четвъртата позиция“, завърши треньорът на Черно море.

topsport.bg