Националът и разпределител на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) Георги Братоев е сигурен, че България може да се класира за Олимпиадата в Токио през 2020г. Според него имаме сили да победим отбора на Бразилия, който е най-сериозното препятствие по пътя към класиране на Игрите.

„Победихме Бразилия два пъти във Варна и определено можем да сме оптимисти за квалификациите. Мечта за всеки спортист е да играе на Олимпийски игри. Ще бъде по- трудно в Лигата на нациите и Европейското първенство, но ние сме доказали, че като започнем силно в една надпревара се представяме много добре“.

Братоев не скри задоволството си от назначението на Силвано Пранди за нов национален селекционер.

„Повечето играчи познаваме Силвано Пранди. В първия си престой начело на отбора той даде път на мен и още няколко момчета в състава. Сега точно тези играчи сме по- опитните и трябва да се представим добре. Надявам се да нямаме контузии, видя се колко много липсва на отбора Цветан Соколов, който е един от топ играчите в света. Матей Казийски е голям и разумен човек. Само той може да реши дали да се върне или не“, каза Братоев.