Генерал-майор Румен Радев

Политическа криза в България няма. Това зави пред журналисти новоизбраният президент на Република България ген. Румен Радев, след официалната церемония по връчването на решението на Централната избирателна комисия за избор на президент и вицепрезидент, предаде Агенция „Фокус“. По думите му в момента тече нормална конституционна процедура.

„Няма място за драматизъм. Изходите са два – или ще бъде съставен кабинет в рамките на настоящия парламент или очакваме назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори“, коментира той.

На въпрос дали трябва да бъде съставено правителство в рамките на този парламент, ген. Румен Радев заяви ,че сега действащият президентът Росен Плевнелиев трябва да завърши своите консултации. Попитан дали е готов с проект за служебен кабинет, новоизбраният президент заяви: „Един президент трябва да бъде готов на всякакви ситуации и да поема своята отговорност“, заяви ген. Румен Радев.

„Служебният кабинет е изключителна отговорност на президента Плевнелиев. Така е по Конституция“, коментира ген. Радев. Той посочи, че ще бъде информиран и разчита на опита на президента Росен Плевнелиев.

  Защо „Америка за България“ обяви война на ген. Румен Радев?