Ангел Генчев

Близо 400 лишени от свобода във Варненския затвор ще имат възможност в четвъртък да гледат документалния филм „Салто мортале“, който проследява съдбата на Ангел Генчев. Бившият щангист, шампион с отнето злато от Сеул  ’88, в момента излежава тук ефективната си присъда., съобщава Топ новини.бг.

Заедно с режисьора Борислав Колев той ще разкаже пред съкилийниците си за снимките, продължили 16 месеца, и ще сподели какви са чувствата, съпътстващи „задното салто“ на живота му – от олимпийския връх до 11-те години по затворническите нарове.

Организаторите от „София филм фест“ вярват, че лентата ще има положителен отзвук сред хората с отнета свобода и ще породи у тях мисли за собствения им погубен живот. Прожекциите в затвора ще са две – сутрешна и следобедна, поради капацитета на залата, както и от съображения за ред и сигурност, тъй като затворниците са диференцирани според тежестта на присъдите им.

Ден преди това, в сряда от 19 ч.,„Салто мортале“ ще бъде показан и в пленарната зала на община Варна. Прожекцията е с вход свободен и дава символично начало на „София филм фест“ за учениците от  града.

  Ангела Меркел: Убийството на Мария е „изолиран инцидент”

В зората на демокрацията имах случай да разговарям с олимпийския шампион във Варненския затвор. Килията беше дупка, боядисана в кървавочервено. Нямаше въздух и беше толкова тясно, че ако седнеш на затворническото легло, другият трябва да стои прав и прегърбен, заради ниския таван. Ангел Генчев непрекъснато обясняваше колко е невинен, повярвах му. След това ми показа документите по делото за груповото изнасилване. Противно!

Ангел Генчев бе осъден за брутално изнасилване в компанията на свои приятели край Търговище. След това подвизите му продължиха, дори имаше случай – по време на отпуск от тюрмата, когато се бе заключил в апартамента и по-точно в банята си, с чужда жена, а собствената му не можеше да влезе в жилището. Беше налетял да я бие. Та, това е Ангел Генчев, героят, който прекарва целия си живот по затворите. Защо стана така с това „златно момче“ на България.

Приятно гледане!

Без име

spanak_1