Йорданка Фандъкова

Продажбата и консумацията на алкохол в изборния ден на 6 ноември и в предходния ден за размисъл ще бъдат разрешени в София. Това гласи заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Така на предстоящия местен вот сухият режим ще подмине отново софиянци след алкохолната амнистия през 2014 година, която наруши традицията. Дотогава в столицата беше разрешена само бирата. Напълно логично забрана все пак ще има, но само на територията на местата за гласуване за президент.

В повечето от общините в област Велико Търново кметовете отново ще издадат забрана за продажба на алкохол преди и в деня на изборите, защото по собствените им обяснения „така трябвало“ и „така било вече от толкова години“.

Единствен кметът на община Златарица, Пенчо Чанев няма да издава подобна заповед. По думите му „който иска да се напие и да прави простотии, той ще се напие вкъщи и ще излезе да ги прави навън“.

Според кмета от ВМРО подобна забрана била напълно излишна, тъй като в Златарица и селата от малката община почти всеки си имал вкъщи домашно вино или ракия и можел да си пие колкото си иска, без изобщо да се налага да ходи до магазина или до кръчмата и да пие тайно уиски или коняк в чаени чаши.

  Ново 20! Бъчварова - кандидат за президент на ГЕРБ