Белмезова Галата Среща

До Галата електропроводът бил въздушен, а в квартала имало твърде много климатици. Така обясняват от електроразпределителното дружество всекидневните спирания на тока.

Нека да дойдат от Енерго Про и да покажат къде точно им е въздушен електропроводът – отговаря жителка на Галата – всичките им кабели са под земята. Във Варна само на един блок има повече климатици, от колкото на цялата Гала, допълва тя.

Как така в града проблеми с тока няма, а в Галата и Аспарухово те са многократни – всеки ден?

Жителите на квартала са събрали подписка, в която около 800 човека са пожелали да заведат иск срещу доставчика на електроенергия. За тази цел в момента търсят компетентен юрист.

На последната среща, провела се преди близи месец, с кмета на район Аспарухово Калина Белмезова, която живее в Галата, присъстваха около петдесет галенци. Тогава те пожелаха среща с ръководителите на Енерго Про, а Белмезова им я обеща.

В Аспарухово положението с електрозахранването е същото. Аспаруховци вече записват в колко часа и за колко време спира токът. Всеки момент се очаква да направят подписка, за да се съберат достатъчно хора, желаещи да съдят дружеството.

  Част от Галата: без вода

В тази битка между Енерго Про и жителите на район Аспарухово би могъл да се намеси и кметът на Варна Иван Портних. При желание от негова страна, разбира се.

По неофициална информация жителите на засегнатите от прекъсващото електроподаване ще търсят защита и от омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Очаквайте подробности по темата!