Елена Йончева чака да чуе Борисов за „Ало, Банов съм“. Министерство на културата изгуби делото за неустойката по Ларгото, а Елена Йончева посочи на брифинг в парламента, че премиерът Борисов е отказал да вземе отношение.

Министерството губи пари, а на Борисов му е все едно, недоволна е червената депутатка. Случаят „Ало, Банов“ е много по-значим , изтъкна Йончева, тъй като според нея този случай е принцип на управлението.

Болшинството българи искат разследване на корупцията по високите етажи на властта. На този фон сме свидетели на мълчанието на Борисов, подчерта социалистката.

Освен това в договора за Ларгото имало странни клаузи и то точно за неустойките.

Левите искат данни от МРРБ за издадените актове N 10 за Ларгото и дали те са издадени с основание. Искаме господин Борисов да понесе своята политическа отговорност, изтъкна още Елена Йончева.

Според БСП договорите са били направени по поръчка с предопределен резултат. Тя очаква мнението на премиера по „Ако Банов, съм“. Йончева иска и оставката на Боил Банов.

Припомняме, на 30 януари 2019 г. депутатът от БСП Елена Йончева представи записи с гласа на сегашния министър на културата Боил Банов за ремонта на Ларгото.

Самият Банов се зарече да съди „всички по трасето“ и отрече да има спекулации с ремонта на Ларгото – античен комплекс Сердика.

От своя страна бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви в кулоарите на парламента, че е реагирал на случая с Ларгото и го е изпратил на съд още тогава.

Кметът на София Йордан Фандъкова пък не пожела да коментира случая,като обясни, че Ларгото е предоставен на столична община за стопанисване и тя няма отношение.

Противоречива е информацията от МРРБ – имало ли е сигнали за нарушения или такива не са постъпвали.