Препаратът ще бъде достъпен за пациентите до 3-4 години

руски учен

Руски учени от Държавния научно изследователски център за чисти препарати към Федералната медицинско-биологична агенция обявиха създаването на препарат, който е способен да помогне за лечението на всички ракови образувания. Въпреки това, първо е необходимо да се изчакат окончателните изпитания. За това в интервю за „Звезда” разказа онкологът, кандидат на медицинските науки Евгений Черемушкин.

„Естествено, когато вие влияете върху растежа на тумора, това е чудесно, засега обаче никой не е успял да направи този препарат, който универсално би карал клетките да извеждат на повърхността антигените, върху които да работи имунната система. Тогава би имало стопроцентово излекуване. Като онколог казвам, че здравословният начин на живот – да не се пуши, да не се злоупотребява с други вредни навици, е профилактика при ранната диагностика”, каза Черемушкин.

По-рано стана известно, че руски биолози са създали препарат въз основа на молекула, която се синтезира от всички клетки на организма на човека в отговор на различни стресови въздействия. Очаква се, че с помощта на даденото лекарство ще стане възможно лечението на всичките видове и стадии на злокачествените тумори.

  Създадоха лекарство за рак на кожата

Предполага се, че пациентите ще могат да се възползват от лекарството след 3-4 години.

източник: блиц