ОТ ПИСМО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ СТАВА ЯСНО, ЧЕ ТЯ ЩЕ ОБРАЗУВА НАКАЗАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОТИВОЕВРОПЕЙСКИЯ НАЧИН, ПО КОЙТО БАНКИТЕ СЪДЯТ В БЪЛГАРИЯ!

debt-credit-card

ИЗПРАТИХ И ЖАЛБА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ОМБУДСМАН ЗА БАВНАТА ПРОВЕРКА НА КОМИСИЯТА.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА ДО ЕС ТУК

Получих ново писмо от Европейската комисия, с която ме уведомяват, че ще престъпят към процедура за установяване на нарушение от страна на България. Информация, която беше подсказана още на изслушването в Европейския парламент на 19-ти юни 2018г., когато представителят на Комисията г-н Матияк оповести, че не са приели становището на България, че българският процесуален закон не нарушава правата на потребителите, гарантирани от Съюза. И събитие, за което говоря още от 2013г., когато подготвих жалба, получена от Комисията следващата година, от когато тя стартира проверката срещу България.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Европейският парламент одобри петицията, относно скандалния чл. 417 от ГПК

Новото писмо на ЕК бе адресирано до мен след като изпратих до Комисията жалба, че тя не ме уведомява системно за действията си и че тя спря да контактува с мен, след като получих писмо от нея през 2015г., че пристъпва към изпращане на официално становище до българските власти и след полученото през 2016г. второ такова от моята клиентка Павлина Стоянова,че такова вече е изпратено до България.

  Чл. 417 от ГПК унищожи много човешки съдби и продължава да тероризира българите

ВИДЕО: КАКВО СЕ СЛУЧВА С ЧОВЕК, КОЙТО БАНКАТА СЪДИ?

Колкото и банките да плащат, за да се замита новината, трябва да ви е ясно, че ЕК ще образува процедура за нарушение, дели ни малко време. Това се знае и от нашите политици, но те удължават момента за отмяната на чл. 417 ГПК до официалното започване, а и завършване на процедурата от ЕК. Депутатите ни са на хранилка и те са богато възнаградени да пазят това банкоугодно законодателство докато ножа не бъде опрян в гърлото. Днес станахме свидетели как България ще трябва да плати над 77 мил. евро глоба заради български енергиен холдинг, което е показателно как се работи у нас.

Поради това, че ЕК извършва проверката много бавно аз се оплаках от действията й на Европейския омбудсман и очаквам, че чрез съдействието на г-жа О” Райли ще бъдат ускорени действията на Комисията. Защото докато това противоевропейско законодателство действа у нас, хиляди кредитополучатели губят домовете си и са подложени на социално унищожение.

  Юристи и общественици иницират петиция за отмяна на чл. 417

Източник: адвокат Десислава Филипова