IMG_20160529_130332

Прекрасно кученце от породата Померан е единственото сред поне 80 котки, които участват в Международна лицензирана изложба на котки се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

Днес е втори ден за дефилета пред строгото жури.

Въпреки котешкото нашествие, десетки посетители в обновената зала „Младост“ наобиколиха померанчето, което по принцип може да бъде купено. Според дамата, която бе довела в Двореца на културата и спорта и котка, животинчето е единствено по рода си в България. И наистина е бижу.

Млада жена предложи сумата от 300 лева за мини кученцето, но собственичката я отряза с обяснението, че родителите на породистото четириного, нагиздено като за абитуриентски бал, стрували 1500 евро. Котките били по 300 лева, разясни собственичката на красивото и любвеобилно същество, което позволява да го погалиш и не се смущава от вниманието на непознати хора.

Кандидатката, а и други зрители със съжаление заявиха, че нямат толкова пари. Породата носи името на област Померания, която обхваща североизточната част на Германия и северна Полша. Кученцата са известни с мини размерите си и с по-популярното име шпиц. Наша проверка точно за този вид Померан установи, че цената му е от порядъка на 1300 лева.

  Детски парад във Варна за 1-ви юни

IMG_20160529_130135

Днес следобед е планиран карнавал на котките с пъстри костюми. Международната изложба е организирана от  Съюза на фелинолозите в България. Варна се представят с 20 писани и котараци. Децата пък се подлагат на аква котешки грим, видя репортер на Спътник.

котки

котки2

Снимки Спътник бг