Съд

По споразумение между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимата А.А. й е наложено наказание от двадесет месеца „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване за извършена от нея кражба.

В края на м. април 2018 г. подсъдимата А. отнела три моторни триона от мазе на къща в село в Кюстендилска област, като за целта премахнала стъкло на прозорец. Жената ги скрила в изкопана от нея дупка в земята.

Откраднатите вещи, на обща стойност 1440 лева, били собственост на А.К., който обитавал въпросния имот с негови колеги дървосекачи. След като установил липсата им, той подал сигнал до органите на МВР.

Няколко дни след кражбата подсъдимата А.А. се обадила на А.К., като му заявила, че знае къде се намират трионите и обещала да му ги върне срещу сумата от 1500 лева. Пострадалият записал разговора на мобилния телефон. Двамата уговорили среща, на която договорката била изпълнена. Впоследствие обаче А.А. била привлечена в качеството на обвиняема за извършена от нея кражба. В хода на производството срещу нея моторните триони и паричната сума в размер на 1500 лева били върнати на собствениците.

  Съдът задържа под стража трима за кражба на електропроводник в Елхово

А.А. е осъждана многократно за престъпления от общ характер.