Да се организира благотворителна кампания е прекрасно. Да се превърне тази кампания в ежегодно събитие и да се разраства – ето това е голямото предизвикателство. За щастие точно това се случва с „Колело за смет, за дете велосипед“ – инициативата, чрез която старите колела на хора от цяла България получават нов живот и се превръщат в подаръци за деца от семейства, които не могат да си позволят да закупят велосипед, пише Дестинация Дряново.

Чудесното начинание е на добре познатият ви Александър Македонски, част от екипа на „Дестинация Дряново“, но и създател на велобутика „1bike“, където всяко колело се превръща в уникат. Той има умението винаги да измисля как да съчетае работата с добротворството и това несъмнено е сред най-добрите му идеи.
През 2015-а беше първият път. Тогава българи от цялата страна, та дори и отвъд, дариха свои стари

велосипеди, DRAG Bicycles осигури частите за ремонта, който пък бе осъществен в Дряново, със съдействието на младежко сдружение МОГА. Благодарение на тези общи усилия 70 деца от Дряново получиха хубаво колело за Деня на детето (1 юни).

1 юни

Тази година кампанията започва днес, 14 март, и ще продължи до 5 юни, като 29 май е крайният срок, до който всеки би могъл да дари велочасти или велосипед. Те ще бъдат ремонтирани от доброволци и организаторите и ще зарадват деца от пет града – Попово, Лом, Нова Загора, Кнежа и Кубрат. От 1 до 5 юни във всеки град ще бъдат организирани детски празници и готовите велосипеди ще бъдат подарени. Организаторите вярват, че тази година още повече хора ще се включат и над 200 деца ще бъдат зарадвани.
Ако желаете да вземете участие по някакъв начин или просто да научите повече – www.1bike.bg/kolelozadete

Инициатор е работилницата за велосипеди 1bike с подкрепата на Дирекциите за закрила на детето в петте града и в партньорство с DRAG Bicycles, сдружение МОГА – Дряново, детски магазини Imaginarium и институт „Сервантес“ – София.
За желаещите да дарят велосипед начините са следните:
•    на място във велоработилницата 1bike на ул. Цар Иван Шишман 45 (всяка събота и неделя);
•    вело магазини DragZone в София, Варна и Бургас;
•    магазините Imaginarium в София и институт „Сервантес“ в София;
•    изпращане с куриерска фирма Рапидо Експрес от техен офис до град Дряново за 1Байк.бг ООД, Александър Македонски, тел. 0887566446, като се ползват 20% отстъпка от цената (таксата е за сметка на изпращача);
•    изпращане с друга куриерска фирма до град Дряново за 1Байк.бг ООД, за Александър Македонски, тел. 0877/566 446 (таксата е за сметка на изпращача).