img_6234Отборът на Добруджа 07 спечели Купата на България по волейбол в тайбрека след изключителна драма и безумна намеса от страна на съдиите, в отделните части (21:25, 25:20, 16:25, 25:22, 15:9).  Двубоят продължи 2 часа и 45 минути като залата се оказа малка за всички фенове на двата отбора. За съжаление главният съдия помрачи положителното настроение след безумно отсъждане и показване на червен картон в тайбрека.

Специалният пратеник на СПЪТНИК – Владимир Николов предава:

Първата част в борбата за купата бе изключително успорвана. Първите две точки в мача бяха за отбора на Добруджа след сервис в аут на Тодор Скримов и добра атака за домакините, но след добър начален удар на Любомир Агонцев резултата бе изравнен 3:3. След добра атака, правилна работа на блокадата и поискано видео повторение резултата стана 6:4 в полза на Добруджа. Чрез добрата атака на Тодор Скримов и директна точка от сервис на Иван Латунов монтанчани изравниха резултата. Първото техническо прекъсване дойде след още една категорична атака на Тодор Скримов и предимство от една точка. Първата част продължи равностойно, докато не дойде взривяващия сервис на Тодор Скримов, който разклати посрещането на добруджанци и доведе резултата до 9:12 в полза на Монтана.След отлично спасен сервис на Мартин Атанасов дойде и 16 точка за отбора на Монтана, а с нея и второто прекъсване при резултат 13:16. Докрая на гейма добри ситуации имаше и в двете полета като дори домакините успяха да изравнят за 17:17, но след няколко грешки монтанчани отново постигнаха 3 точки разлика, която запазиха до края на часта 21:25.

  Жена от Монтана хвана крадец в дома си, спука го от бой и го предаде на полицията

Втората част отново започна с преимущество на гостите от Монтана. Тодор Скримов започна гейма с два аса и след поредица от добри разигравания резултата стана 3:5 за северозападния тим. Първата пауза в тази част дойде при резултат 6:8 в полза на гостите след лек сервис на Добромир Димитров, категорична атака на Симеонов от Монтана и Димитър Маринков, който сбърка от началната линия. Добричлии получиха криле и за кратко време, след добри атаки от тяхна страна и грешки в блокадата на монтанчани, поведоха в резултата с 10:9. Силните моменти в отбора на домакините продължиха до 15:12, но след добри начални удари Монтана поведоха с 15:16. Мирослав Живков поиска своето първо прекъсване за тази част при резултат 16:18, но след две безупречни блокади, няколко добри атаки, атака на Димитър Маринков, който преодоля троен блок Добруджа поведе с 23:18.
Опитите на монтанчани за изравняване на резултата не споучиха и втората част завърши при резултат 25:20.

В началото на третата част отборът на домакините направиха по – малко грешки и заслужено поведоха с 3:1, но след майсторско отиграване от страна на Любомир Агонцев и комична грешка в защитата на Добруджа резултата стана 3:3. До първото техническо прекъсване играта беше равностойна. След грешка от сервис в полето на добричлии, Монтана се оттеглиха на почивка при резултат 6:8. Добрата дистрибуция на Любомир Агонцев увеличи разликата на три точки при 7:10. Добрата игра на гостите доведе до увеличаване на преднината им и при 11:16 излязоха във второ техническо прекъсване. Навременното прекъсване от страна на Дани Пеев спря устрема на Добруджа и разликата в резултата се запази 14:19. Поредният ас от сервис на Тодор Скримов увеличи преднината на гостите за 14:21. Добрите действия на блокада и екзактната защита в отбора на Монтана доведоха до спечелване на третата част с 16:25.

  Португалия триумфира в Париж и спечели Европейското първенство

Четвъртият гейм започна много равностойно. При 5:3 за домакините, разгорещения Минчо Минчев си спечели жълт картон, заради успорване на съдийско решение. Ас на Мартин Атанасов спечели осмата точка в актива на домакините за 8:4. Момчетата от Монтата се събудиха и успяха да изравнят резултата при 10:10, но бързо добричлии им отрязаха крилата и отново поведоха с 13:11. Добрите действия на Мартин Атанасов доведоха резултата до 16:13 при втората техническа пауза. Няколко грешки в защитата на Добруджа доведоха до изпускаме на предимството и монтанчани спечелиха точка повече при 17:18. След 19та точка отборът на Добруджа изригна и с невероятни атаки и добра игра в защита усоя да спечели четвъртата част с 25:22.

В тайбрека емоциите взеха своя връх заради смешни и безумни съдийски решения. Гостите от Монтата поведоха с две точки, но в следващите две разигравания Добруджа успя да изравни за 2:2. След добро посрещане и атака през центъра монтанчани поведоха с 2:4, но отново след отлични действия в редиците на домакините успяха да изравнят при 5:5. Тук дойде и разковничето на мача. При 5:5 бе отсъдена бъркана топка на Любо Агонцев, което вбеси разпределителя на Монтана. Той си изпусна нервите, за което получи червен картон. Треньорът на Монтана Даниел Пеев също реагира много бурно на отсъждането и трябваше да напусне скамейката на тима. Това бе ключовият момент в тайбрека. Така Добруджа получи още една точка за 7:5. След това двата отбора играха точка за точка и достигнаха до 9:7, а 10тата точка в полза на домакините вдигна на крака зрителите в зала „Добротица“. След два аса на Димитър Маринков добруджанци поведоха с 13:9, а веднага след това с две красиви атаки Добруджа спечелиха гейма, мача и Купата с 15:9.

  Раздават на ученици вафли с лика на Борисов

След края на мача играчът на Добруджа 07 Димитър Маринков каза, че напуска тима.

„Може би това бе последният ми мач за Добружда. Надявам се да намеря своя път в чужбина за няколко сезона. Искам да натрупам опит на международна сцена. Мисля, че дойде това време“, каза Маринков.

На живо от зала „Добротица“: Владимир Николов, специален репортер на СПЪТНИК