Списание Камбанка Септември 2019

Излезе вторият- септемврийски брой на детското православното списание „Камбанка“, издание на храм св. Атанасий –Варна.

В рубриката Жития на светиите е представено житието на св. Козма Зографски. Разказана е и историята с чудното яваване на Пресвета Богородица в Зографския манастир на Света гора. Поместени са много и поучителни разкази, както и такива с познавателна цел.

В Слово Христово е разгледан евангелският текст, който ни разказва за осъждането и ни призовава първом да виждаме собствените си грехове, а после да осъждаме другите хора. Специално място е отредено и за житието на св. Йоан Рилски чудотворец – великия небесен покровител на народа и страната ни. За подпомагане въцърковяването на младите християнчета има разяснения за това, какво е житийната икона, както и отец Дончо запознава  с това, какво е петохлебието.

Има четиво и за най-малките читатели, както и картинки за оцветяване. Желаещите сами да приготвят ястия са поощрени с рецепта за постни мекички.

  Със заповед на патриарха Църквата обявява война на телефонните измамници

Разнообразните  разкази, приказки, текстовете с образователна цел са подбрани и поднесени с много обич за децата от всички възрасти, които ще ги четат и така ще получат подкрепа в грижата за възрастване  в християнските добродетели.