Дете Деца

С редица събития и забавления за малчуганите ще бъде отбелязан Денят на детето във Варна.

По традиция варненският Зоопарк се включва в отбелязването на 1 юни. Програмата там започва от 10:00 часа с двучасово детски купон.

Делфинариумът също се включва в Деня на детето със специална шоу програма. Началните часове са 10:30, 12:00 и 15:30, а билетите са на цени от 7 до 10 лева. Специалната програма включва игри с публиката и много награди, а водещ ще е Ники Априлов.

Безплатен ще е днес входът за всички малчугани (до 120см) в Акваполисна „Златни пясъци“.

От 10:00 часа започва и детски празник, организиран от Планетаруима в Морската градина.

Също от 10:00 часа ще започне „Пъстро карнавално шествие“ на възпитаници на общинските детски градини. Шествието ще започне в 10 часа от хотел „Черно море“, ще премине през бул. „Княз Борис I“ и ще завърши пред Държавния куклен театър, където децата ще бъдат зарадвани с постановката „Пътешествие с рисувано човече“. На празника малчуганите ще дефилират облечени като приказни герои.

  ООН: Терористичната организация "Боко Харам" е превърнала за шест месеца повече от 50 деца в камикадзета

От 10:30 часа в градинката срещу Летния театър в Морската градина ще се съберат деца с и без затруднения от семейства във формална грижа. За тях ще има и специален бал с маски под надслов „Маски долу! Да се погледнем в очите и да сме заедно!“. В бала ще участва и победителят в „България търси талант“ брейк танцьорът Пламен Любенов.

От 12:30 часа на детската площадка до детската клиника на МБАЛ „Св. Анна“ за най-малките пациенти на болницата ще бъде организиран спектакъл на Варненския куклен театър. „Приказна принцеса“.

Фестивалният и конгресен център също ще се включи в отбелязването на Деня на детето. От 16 часа в зала Европа започва прожекцията на компилация от 12-те най-смешни епизода на „Маша и мечока“. Компилацията е дублирана на български език, а билетите са с промоционални цени – 4 лева за деца и 5 за възрастни. Семейният билет за трима е 10 лева, а за четирима – 12 лева.

  Спасителните екипи откриха тялото на двегодишния Лейн Грейвс, който бе завлечен от алигатор в "Дисни"

Бате Ицо ще забавлява най-малките в Гранд Мол. Програмата започва в 17:30 часа, когато Бате Ицо ще омае зрителите със своите приказки, разказани с много хумор и фантазия. От търговския център обещават още много изненади с театър, мода и музика за най-малките. По случай Деня на детето rand Mall и LC WAIKIKI организират Детско модно ревю. Заедно с Училище по мода „Мойра“ те ще търсят нови звезди сред деца и тийнейджъри. Участие ще вземат първите 15 записали се на възраст между 3 и 17 години. Записването ще става днес от 15 до 17 ч. на Модната сцена на етаж 2. Веднага малките модни фенове ще бъдат поети от професионален екип. Модели, стилисти и фотографи ще подготвя дебютантите за тяхното първо ревю на модния подиум и ще им дадат кураж да се държат като истински звезди. Кандидатите, които са се записали извън петнайсетицата, ще участват в модни проекти и задачи в творчески работилници. Организаторите са предвидили много забавления и награди и за участниците, и за публиката.

  Куче изяде дете посред бял ден в Лондон!

Източник: Морето