Съд Прокуратура

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.К., на 43 г., за това, че на 29 ноември 2018 г., в землището на гр. Сопот, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – 40-годишната Д.С., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 пр. 3 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс.

Пострадалата Д.С. и обвиняемият С.К. се познавали от 2001 г. Те служили в българската армия – във военно поделение в гр. Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно С.К. отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в гр. Сопот. През 2018 г. пострадалата и С.К. се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на Д.С. във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж. В средата на ноември 2018 г. пострадалата споделила  на С.К., че лекият й автомобил, марка „Фиат Брава“ бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира. Д.С. му предала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателя се повредили и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонта ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката.

  Токио протестира пред САЩ заради убийството на млада японка

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., обвиняемият се свързал с Д.С. и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Д.С. отишла в обитаваната от С.К. едноетажна къща в землището на гр. Сопот.  Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини. Двамата се скарали по този повод, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в областта на лицето на Д.С., започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, С.К. поставил тялото на Д.С. в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Д.С. вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия С.К и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на Д.С.

  Трети ден военнослужещи и техника от БА помагат за гасенето на големите горски пожари

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият С.К. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.