ДБГ замразява членството си в РБ, иска оставката на Борисов и предсрочни избори

ДБГ замразява членството си в Реформаторски блок и няма да участва в органите на управление на коалицията, съобщиха от партията. Решението е взето от Националния съвет на партията, като поводът е липсата на опозиционност в политиките на Блока.

ДБГ поставя няколко условия, които, ако не бъдат изпълнени в рамките на един месец, ще са причина за напускане на коалицията.

От ДБГ настояват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и „корупционното му управение“. От партията искат предсрочни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на „антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление“.

Настоява се и за изготвяне на реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

От ДБГ оценяват, че в страната има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на „пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление“.

В решението на Националния съвет на партията се посочва, че има опити на част от членовете в Реформаторския блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията.

От партията смятат, че има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините.

Източник: offnews.bg

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар