Да помогнем на 4-годишната Нана

Нана Иванна Илиева

Иванна е с Хронична Бъбречна Недостатъчност, която е вече в терминална фаза. Съвсем скоро малката Нана, която току-що стана на 4, ще се нуждае от хемодиализа и трансплантация, за да може да продължи да се развива нормално като всички деца. Засега всички лекарства я поддържат усмихната и игрива, но в един момент това ще спре.

След дълго боледуване и лежане по болници през пролетта на 2016г Нана стига до София, където е направена биопсия в СБАЛ по Детски Болести. Поставят ѝ диагнозата Нефронофтиза.

Нефронофтизата представлява наследствено бъбречно заболяване, което се характеризира с хроничен тубуло-интерстициален нефрит, който може да се прояви от ранна детска възраст до второто десетилетие от живота и в зависимост от формата да прогресира с различни темпове стигайки до терминална (крайна) фаза на хронична бъбречна недостатъчност.

Нефронофтизата се проявява с атрофия на бъбречните каналчета, уплътняване на бъбречнaта съединителната тъкан между каналчетата, кисти в бъбреците и други, като постепенно се развиват симптомите на различните стадии на хронична бъбречна недостатъчност и на съответните токсични увреждания на останалите вътрешни органи. Лечението е трансплантация.

  Папа Франциск дари 5000 евро за Голямата базилика в Плиска

От Университетската Болница в Хайделберг, Германия, разглеждат документите на Иванна и се съгласяват да направят изследванията, в зависимост от които ще последва трансплантация. За сега родителите имат само оферта за тези изследвания, които ще покажат дали Иванна може да приеме бъбрек от родител. Сумата за изследвания и разходи е 30 000 евро, и е невъзможно за тях да я съберат сами за кратко време.

Дарителска Банкова Сметка
Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG17STSA93000024333592
BIC: STSABGSF
Иванна Йорданова Илиева
гр. Варна

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар