С тези думи се обръща към аудитоарията ни варненка, която е била тия дни в Бургас и е опитала с фотографии да сравни визията на южния град с тази на морската столица.

„Крайбрежната им алея е по-грамотно направена от нашата; и оттам, откъдето минавах, почти нямаше счупени плочки, или криви тротоари заради прекалено разкоренили се стари дървета“, е написала читателката, която е обиколила половин Европа.

„На главната им улица няма почти никаква порутена, занемарена фасада. Те ни бият, и то не е едва от вчера.

Много жалко за Варна.

Защо те успяват, а ние – не!

фяяяяя

„И плочките по главната улица са сложени по-скопосно. Яд ме е, защото и Варна е хубав, но е загиващ град“, казва на финала варненката, която твърди, че е ревностна фенка на родна Варна.

Загиваща, те успяват, звучи доста безутешно, наистина. На фона на разкопана Варна, която, дано, изглежда това лято по-различно от предишното. Историческата част на морската столица наистина е в трагично състояние.

тнввв

Режем лентички тук и там, но общият изглед на града наистина не би стимулирал чуждестранни гости да го посетят, дано до лятото строителният хаос да се подреди и градът да стане привлекателно място за посещения.

дд99ддд

Какво й пречи на Варна да бъде номер 1, въпрос към местните управници, за които строителството и реновирането са като манна небесна. Има пари за прибиране, има и работни места, да живеят европроектите! И в Бугас явно не е по-друго, но го правят по-интелигентно.

Преди броени дни депутат на Меглена Кунева отбеляза, че Варна изостава от Бургас и да си вземем бележка. Не уние, а управлението на града. Той пък харесал някакъв проект да си съборим Аспаруховия мост и да копаем тунел под морето.

IMG_0122

Горко й на Варна от упражнения на дълбоко замислени за дълбокия си джоб политикани и администратори на бюро. Колко му е да копаем канал и Варна – Русе. Идеята е от времето на Тодор Живков.