пожар-кола

Четвърти ден продължава гасенето на пожара в Шишманци. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив инсп. Цвятко Дешев, говорител на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив. Противопожарните екипи на място са редуцирани до три.

Тъй като количеството на пластмасата в склада е голямо, пожарът продължава да тлее и се облива обилно с вода. На терена остава и водоноска от София.

Площта на пожара е около 6 декара, с размери 300 на 20 метра. Пожарът не се разпространява, но гори в дълбочина. От службата не се ангажират със срокове за пълното ликвидиране на пожара.

Пожарът на територията на завода за преработка на пластмасови отпадъци в село Шишманци е възникнал в 06.24 часа на 2 юни. Незабавно бяха предприети гасителни действия от служители на РД ПБЗН – Пловдив. На помощ бяха изпратени противопожарни автомобили с екипите си и от други области. Най-вероятната причина за възникване на пожара е мълния. Станция на РИОСВ следи денонощно показателите на атмосферния въздух. Няма опасност за населението, тъй като не са отчитани превишения на нормите за замърсяване на въздуха.

  Възрастен мъж е загинал при пожар в жилище на ул. „Уста Генчо“ в Пловдив