Черно море Тича загуби от Ямбол след драма с продължение

Снимка: Lap.bg

Ямбол записа ценна победа като гост на Черно море Тича във Варна с 99-93. Отборите изиграха изключително оспорван мач, който премина през безброй обрати, а разликата беше минимална през цялото време и логично завърши след продължение. Така след края на второто завъртане в редовния сезон на шампионата отборите делят седмото място с по 5 победи и 11 загуби. Това е и втори пореден успех за ямболии, както и втора поредна загуба за варненци.

Мачът беше оспорван от първата минута, като през първата четвърт премина през много обрати и разликата беше минимална през цялата й продължителност. В крайна сметка след нея ямболии водеха с 23-19 и успяха да се задържат напред до почивката, въпреки че не успяха да увеличат разликата на повече от 2-3 точки.

Подобно на предните две, и третата четвърт беше много оспорвана и доведе до още няколко смени на водачеството, за да се стигна до нов минимален аванс за Ямбол при 58-56. В средата на последната част Черно море отново обърна за 68-66, но ямболии направиха ключова серия от 10-2, която доведе до 76-70 две минути преди края. Черно море обаче не се отказа и след два успешни наказателни удара на Симеон Илиев в последната секунда на редовното време се стигна до 84-84 и продължение.

Първите пет точки в добавеното време бяха дело на Стойо Чолаков, а Евгени Иванов направи серията на Ямбол 7-0 преди нов кош на Чолаков за 9-0 и 93-84 при минута и половина до края. Симеон Илиев опита отново да върне отбора си в мача и наниза 9 поредни точки, но те не стигнаха за изравняване и ямболии си тръгнаха с победата.

Алан Арнет (9 борби) и Брайкъс Перин (5 борби, 5 асистенции) записаха по 23 точки за победителите, а 17 отбеляза Андрей Иванов. Общо петима баскетболисти завършиха с двуцифрен актив в мача, а на практика за отбора играха седем.

За домакините Симеон Илиев направи дабъл дабъл от 26 точки и 10 борби, Драган Тубак се включи с 21 точки и 14 борби. По 14 вкараха Цветослав Острев и Венелин Христов.

Информация от bgbasket.com

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар