Черно море стартира с победа новия сезон в Първа лига, след като победи гостуващия новак в елита Витоша (Бистрица) с 1:0 в Каварна в мач от първия кръг. Георги Божилов вкара победния гол за „моряците“.

През първата част домакините контролираха случващото се на терена, но не създадоха много голови положения. Най-близо от тях до попадение бе Цветелин Чунчуков, който в 33-ата минута пропусна да се разпише с глава от непосредствена близост.

Гостите от Бистрица чакаха своите шансове на контраатаки, при една от които Гьонов в 42-ата минута излезе сам срещу вратаря Михайлов, но се засуети и в последния момент загуби топката. Минута по-късно пък Михайлов се намеси решително след далечен шут на Садула.

След почивката „моряците“ продължиха да бъдат по-активни, но правеха само безцелни центрирания в наказателното поле на противника. Все пак футболистите на Георги Иванов успяха да материализират превъзходството си в 63-ата минута, когато Георги Божилов изведе Черно море напред в резултата. Вратарят на гостите Михаил Иванов излезе неразчетено пред наказателното поле и Божилов се възползва от ситуацията след дълго подаване на Стефан Станчев, разписвайки се на празна врата за 1:0.

  Борисов: Ако народът не ме харесва, да си избере Мони Паси – да налита да пребива руснаци

Три минути след гола Георги Божилов можеше да удвои аванса на „моряците“, но останал сам срещу вратаря Михаил Иванов не успя да вкара нов гол. В 69-ата минута след удар на Атанас Зехиров топката се отбори от сглобката на вратата на гостите. До края на мача не се случи нищо интересно и Черно море заслужено стигна до трите точки.

ЧЕРНО МОРЕ – ВИТОША (БИСТРИЦА) 1:0
1:0 Георги Божилов (63)

Блиц СПОРТ / Lap.bg