Lap.bg

И Черно море си поигра с опашкаря Верея, като го победи с 4:2 на своя „Тича“. За успеха на „моряците“ се разписаха Георги Илиев (24), Георги Божилов (28,72), както и Радослав Василев. За гостите от Стара Загора пък попадения отбелязаха Милан Вушорович (80) и Станислав Маламов (89).

Срещата започна с огромен натиск на домакините, които се скъсаха да пропускат пред вратата на своите гости. С такива се отчетоха Ради Василев, Мартин Минчев и Георги Божилов.

Все пак логичното се случи в 24-ата минута, когато Георги Илиев получи пас на границата на наказателното поле и типично в свой стил отбеляза красив гол – 1:0.

„Моряците“ продължиха да натискат, въпреки че вече водеха в резултата и стигнаха до нов гол само след 4 минути. Голмайстор бе Божилов, който получи страхотен пас от Георги Илиев след корнер – 2:0.

До края на първата част Черно море можеше да отбележи още голове, но така и не реализира.

Началото на второто полувреме бе, както и първото – с натиск на „моряците“, които стигнаха до трети гол в 49-ата минута. В прегръдките на съотборниците си този път се оказа Радослав Василев, който отбеляза с глава след пас на Мартин Минчев – 3:0.

Чак в 72-ата минута дойде и следващата по-сериозна ситуация, която отново бе попадение в мрежата на Верея. То бе дело на Георги Божилов, който получи страхотен пас от Васил Панайотов.

В 80-ата минута гостите върнаха едно попадение чрез Милан Вушорович, който отбеляза с глава след центриране от корнер, правейки резултата 4:1.

В последните минути старозагорци се активизираха изненадващо и отбелязаха още един гол, който бе дело на Станислав Маламов – 4:2.

Това обаче не бе достатъчно за Верея и старозагорци логично загубиха срещата във Варна.

Така Черно море събира 15 точки и е шести, а Верея остава на дъното с едва три пункта от 11 срещи.