Ченалова

Преди 2 месеца СГС прекрати обвиненията срещу мен. Бях обвинена, че съм поправяла съдебен протокол и в какви ли не други нелепици. За разлика от прокуратурата съдът държи на независимостта. В прокуратурата се внасят недомислени дела. Ако имаш професионално достойнство, не трябва да внасяш в съда глупост след глупост. Внасят се поръчкови обвинения. В съда стъпва недомислено недоносче и магистратът се чуди дали толкова не се познават законите. Това заяви пред Люба Кулезич бившата съдийка Румяна Ченалова.

Върху мен също бе оказван натиск, когато съм била прокурор. Човек от Окръжния комитет на БКП през 80-те години дойде и ми нареди какво да правя, аз написах писмо до главния прокурор и се взеха мерки.

За съдебната ни система в доклади на ЕС продължава да се говори. Бях станала символ на корупция. Ето, аз не съм в съда, но злоупотребите продължават. Владимира Янева няколко пъти ми повтори: „Трябва да има жертва“. Френският посланик не беше чел делото Белведере, а ме обвини в корупция. Той бе откраднал няколкостотин хиляди лева. 50 000 лв. е получил дарение от самото Белведере. Никой не обърна внимание на това, подчерта Ченалова.

  Лъжливите полицаи Танев и Манушкина отнесоха условна присъда

Не случайно беше отстранен прокурор Светлозар Костов, както и аз по делото „Октопод“. Най-вероятно има договорки за това. По времето на делото на Алексей Петров острието на Цацаров Галя Георгиева се уж натъкна на протокола ми за разпит за делото ми в Македония. Преди 10 години като адвокат съм била нарушила нормите на съдиите. Галя Георгиева инициира дела срещу мен, сега е погнала Калин Калпакчиев. Тя написа безумия в докладите си срещу мен. Ще я съдя, закани се Ченалова.

Нищо не се случи след записите на Мондешки. Никой не ме попита за тях. Нямаше разпити за тях. Казвам на всеослушание, че не съм се срещала с Делян Пеевски.

източник: кросс