БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на НС

Корнелия Нинова

Причината за тези наши действия се казва Бойко Борисов. Страната ни е парламентарна република. Не може Парламентът да се затваря.

БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на Народното събрание. Необходими са им 48 подписа.

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, след като мнозинството в парламента гласува ваканция на Народното събрание от 12 октомври до 4 ноември.

„Причината за тези наши действия се казва Бойко Борисов. Не ни обвинявайте нас, че сме тук, за да защитаваме хората, които са ни изпратили и националния интрес на България“, каза Нинова и заяви, че страната ни е парламентарна република. Според нея не може да се затваря парламента.

По думите на Нинова възможността да се съберат подписи в подкрепа на предложението им е реална.

Управляващите ги е страх и спирането на работата на Народното събрание е опит да се заглуши гласът на опозицията и разговорът по най-важните теми за обществотоь каза още лидерът на социалистите.

  АБВ няма да подкрепи подписката на БСП за вот на недоверие без лидерска среща

„Искаме да отбележим, че няма друг такъв случай в историята на Парламента“, каза тя и посочи, че управляващите ги е страх от вота на недоверие и заради темата за бежанците, както и за тази, касаеща споразумението с Канада.

„Ако парламентът работеше, щеше да лъсне напълно лицето на това правителство“, каза Нинова и посочи, че на управляващите им е най-удобно да се скрият от темите.

Източник: КРОСС

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар