БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на НС

Корнелия Нинова

Причината за тези наши действия се казва Бойко Борисов. Страната ни е парламентарна република. Не може Парламентът да се затваря.

БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на Народното събрание. Необходими са им 48 подписа.

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, след като мнозинството в парламента гласува ваканция на Народното събрание от 12 октомври до 4 ноември.

„Причината за тези наши действия се казва Бойко Борисов. Не ни обвинявайте нас, че сме тук, за да защитаваме хората, които са ни изпратили и националния интрес на България“, каза Нинова и заяви, че страната ни е парламентарна република. Според нея не може да се затваря парламента.

По думите на Нинова възможността да се съберат подписи в подкрепа на предложението им е реална.

Управляващите ги е страх и спирането на работата на Народното събрание е опит да се заглуши гласът на опозицията и разговорът по най-важните теми за обществотоь каза още лидерът на социалистите.

  Атанас Атанасов: От ДПС дават знак на Борисов, че трябва да преговаря с Доган

„Искаме да отбележим, че няма друг такъв случай в историята на Парламента“, каза тя и посочи, че управляващите ги е страх от вота на недоверие и заради темата за бежанците, както и за тази, касаеща споразумението с Канада.

„Ако парламентът работеше, щеше да лъсне напълно лицето на това правителство“, каза Нинова и посочи, че на управляващите им е най-удобно да се скрият от темите.

Източник: КРОСС

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар