„Да пееш под дъжда“ ще гостува на сцената на театър „Сълза и смях“ в София на 15 март от 19.00 часа. Билетите са в продажба на касата на театъра. Онлайн могат да бъдат закупени чрез salzaismyah.bg

РЕЖИСЬОРЪТ БОРИС ПАНКИН ЗА СВОЯТА ПОСТАНОВКА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ МЮЗИКЪЛ

„ДА ПЕЕШ ПОД ДЪЖДА“Е МЮЗИКЪЛ – МЕЧТА

Този мюзикъл е мечта. Всичко, от което е създаден – музика, сюжет, диалог, стихове е такова, каквито са мечтите. Красиви и съвършени.Затова и в него става дума за човешките мечти.Не непременно сбъднати, но живи.

Хората са единствените в природата, които мечтаят.

Ние сме все повече и все по-близо до глобалното. Разбираме и виждаме всичко за секунди, чрез върховете на пръстите, които управляват екраните на електронните ни устройства. Изображенията и новините изместват мечтите. За мечтите трябва въображение и духовност, а не просто любопитство и тач скрийн.

„Да пееш под дъжда“ разказва за това, как мечтите сме самите ние.

А всяка сбъдната мечта е едно чудо.

  Чудесна комедия с чудесни актьори! Ненчо Илчев и Албена Павлова в "Любов в лудницата"

За онези, които ги сбъдват, и за тези, които са свидетели на сбъдването.

Човек има святото задължение да е щастлив. С онова щастие, което не се постига с пари и власт.

ЕКИПЪТ

За да се реализира на сцена подобно амбициозно начинание са необходими забележителни партньори: ръководство, админстрация, технически колеги от различните служби, артисти – певци, балетисти, актьори – всички тези колеги са най-високо в личната ми йерархия. Както и онези, които работят за всички тях: постановъчният екип – диригент, хореограф, сценограф, художник по костюмите, създателите на мултимедийното решение.

Тук веднага искам да споделя, че в заснемането на филмите от епохата на нямото кино ще участва операторът КАЛОЯН БОЖИЛОВ- най-младият носител на най-престижната филмова награда у нас „Златна роза“ за операторско майсторство и оператор на „Ага“, актуалния хит от Берлинале и София Филм Фест.

МАЕСТРО СТРАЦИМИР ПАВЛОВ е диригентът-мечта за всеки режисьор по света. С таланта, опита, вкуса си и чувството си за хумор. Идеалният партньор на този музикален стил.

  КПКОНПИ подхваща Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Вежди Рашиков и Ваня Колева

БОРЯНА СЕЧАНОВАе абсолютния хореограф N 1 в мюзикъла у нас. Хореографът, който може да изтанцува всичко, което поставя с артистите си.

Екипът художници АННА-МАРИЯ ТОКАДЖИЕВА И ИВАН ТОКАДЖИЕВ са съчетание на огромен опит и култура с модерното и естетичното. Хармония в най-доброто от двата свята – академичност и талант.

Мултимедийното решение, за което вече се похвалих с участието на Калоян, е също в категорията „мечта“. ИРИНА РАДОВАНОВА И КОНСТАНТИН ГАРНИЗОВ от „Бюро за пространствени решения“ са повелители на всякакъв вид пространства и изобразителни майстори, с безпогрешен усет за адаптиране към епоха и среда, за да се въздейства максимално чрез „храната“ за очите на съвременната публика.

АРТИСТИТЕ

Да получиш възможност да репетираш и играеш в столицата на мюзикъла у нас – Варна, и да работиш с колеги от Варненската опера и с варнески артисти е мечтана възможност. Знам, че това мислят и чувстват всички – от ОРЛИН ГОРАНОВ И МАРИАН БАЧЕВ до дебютатантките в жанра на мюзикъла МИГЛЕНА СТОЕВА И АНЕЛИЯ МАНГАРОВА.

  ЧЕСТИТ 3 МАРТ, БЪЛГАРИ!

На първата ни репетиция във Варна, когато за пръв път чух ансамблово вокално изпълнение на нашата трупа, си казах: „Това е най-красивият ансамбъл, който съм чувал в практиката си!“ По реакцията на трупата осъзнах, че всъщност съм го казал на глас. Понякога мечтите правят и това – започваш сам да си говориш.

Та затова не мога да се сдържа и да не напиша всички именана сбъдващите мечти: Пламен Георгиев, Борислав Веженов, Сребрина Соколова, Даниела Димова, Лилия Илиева, Елиз Оник Нигохозова, Нейчо Петров – Реджи, Николай Колев, Йоанна Венелинова, Зои Бошнакова, Калина Алексиева, Калоян Лулчев, Велин Михайлов, Николай Димитров.

„Да пееш под дъжда“ е мечта.

И ние ще я сбъднем! В този град–мечта и с този екип –мечта! Останалото е музика и лъчи.