Боил Банов се похвали: 45 млн. лева струва ремонтът на НДК и се радвам, че успяхме да се вместим в него

Редовно идвам на проверка в НДК. Въпреки това винаги човек има усещането, че темпът може да е по-добър. Това каза министърът на културата Боил Банов в ефира на БТВ.

„Мраморните стълби са съхранени, белите плочки отговарят на всички изисквания толкова хора да минават през тях“, обясни Банов.

Той показа и зала 3, в която ще се провеждат всички събития по време на европредседателство на Съвета на ЕС. „Тя вече е годна. 2000 човека могат да се съберат. Залата отговаря на всички условия и на световните стандарти. Изглежда като една сериозна европейска зала. Има бюра, маси, фотьойли – цялата мебелировка е взета съхранена и готова да бъде разположена. Запазен е стилът, идеята за НДК“, каза министърът.

Красивите пана, произведения на изкуството, са реставрирани и също съхранени добре. „На 1 декември ще сме в състояние да извършваме последни проби на техниката“, обясни Боил Банов.

„45 млн. лева струва ремонтът на НДК и се радвам, че успяхме да се вместим в него. Тези пари идват от държавния бюджет“, каза още Банов.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар