b45bba70bcb19806d016ab951a89a68eС традиционна войнишка боб чорба Националният военноисторически музей в София посреща гости за 6 май.

Цял ден има вход свободен за желаещите да видят военните експонати. Събитието се радва на засилен интерес. Стотици дойдоха да видят военните самолети и танкове.

Фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията е представена специално за празника. В традиционната атракция „Експонатите оживяват“ тази година посетителите имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“, подвижен радиовисотомер ПРВ-11 „Вершина“ и ракетен комплекс 2К52 Фрог „Луна-М“.

Всеки, който има желание може да опита войнишката боб чорба, приготвена от истински военен готвач в полева кухня.

300 килограма боб ще бъде сварен.

Истински интерес представляват машините за малчуганите. Те имат възможност да се качат на военната техника. Старец, облечен с военна униформа от Втората световна война радва най-малките, които не пропускат възможността да се снимат с него, пише news.bg

  Св. Мелетий Антиохийски