С настъпването на есента бездомните животни търсят къде да се скрият от студа. Затова столичанка измисли нов начин да помогне на безстопанствените кучета и котки. Тя им прави къщички от стари гуми които да ги приютят в дъждовните дни, пише glas.bg

„Идват студове и дъждове. Ето една интересна идея как да помогнем на уличните животни и малко да ги облекчим. Стари гуми и 30 мин са достатъчни за едно добро дело“, пише авторката на идеята в социалните мрежи.

Според някои обаче гумите държат студено и нямат да стоплят животните, затова те предпочитат традиционните дървени колибки. Те обаче изискват повече време и средства.

Други пък смятат, че гумите лесно могат да бъдат откраднати.

„Изглежда доста по-прилично от струпаните стари кашони, дъски и парцали, които се виждат тук-там по улиците или до входовете на някои жилищни блокове. Но все пак си трябва да се вложат малко средства, да се купи водоустойчив шпертплат, да изрежат по съответната форма и размер и после да се монтират пода, тавана и козирките. Това се прави със сръчност, старание е любов към животните“, гласи един от коментарите.